25 de novembre, 2012

La fatarella

Per a este mes de desembre, el Centre Excursionista de l'Alcora vos llancem una proposta en què concorren l’activitat física, la lúdica, i la cultural.
Es tracta de desplaçar-nos a la localitat Tarragonina de La Fatarella, realitzar alguna de les rutes proposades per l’oficina de turisme de la població,  visitant una zona de trinxeres de la batalla d’Ebre, perquè en esta població i les adjacents va tindre lloc lo mes cruent de la batalla. També podrem visitar algunes sénies d’extracció d’aigua, construïdes de forma enginyosa.
A la vesprada, després del dinar, podrem gaudir de la festa de l’oli, que al llarg d’exie cap de setmana es celebra en la población,amb exposicions, actuacions folklòriques, demostracions de fabricació de productes artesans, i parades on podrem comprar aquestos mateixos productes.

En la barra lateral d’este blog, trobàreu la circular amb els horaris, preus, i les instruccions per a inscriure’s.


Esperem que vos agrade la proposta, i vos animeu a vindre amb nosaltres.
Felices caminades a tot'hom. "En La Fatarella no queda nadie. Ni un alma. Primero, se fueron los que formaban parte del bloque de derechas, para salvar el pellejo. Luego, se tuvieron que marchar los de izquierdas, para que nos les mataran los radicales de la FAI. Luego, los de la FAI, para que nos les mataran los de Líster. Después, los amigos de Líster, para que no les mataran los franquistas. Por último, los franquistas, para que no les cogiera el Ejército del Ebro. Ya no puede quedar nadie en La Fatarella, donde los hombres de la 35 División del Ejército del Ebro iniciaron su aventura".

Jorge M. Reverte: La Batalla del Ebro, Crítica, Barcelona, 2006, p. 658.