16 de novembre, 2011

XXV ANYS DE MARXES


Quan érem cinc anys mes jóvens

En 1986, els components d’un Centre Excursionista acabat de naixer, van organitzar tota una aventura. ¡¡Una marxa a peu des de l'Alcora fins a Sant Joan de Penyagolosa!!. Allò que va ser un xicotet desafiament, s’ha convertit en tota una tradició, i en la marxa popular, que, any rere any, té la participació mes nombrosa de totes les que organitza el C. E. de l'Alcora, (en alguna edició hem estat prop dels dos-cents participants).
La Muntanya emblanquinada

En estos vint-i-cinc anys, ens hem acostat a la nostra emblemàtica muntanya, en trenta ocasions, per quasi tots els camins imaginables, alguns inventats sobre la marxa, hem pernoctat a l’ermitori, a Vistabella, a Xodos..., ens hem cremat la pell, ens hem arrapat les cames..., hem patit set, calor, cansament..., hem hagut de tornar a la reçerca d’algun senderista extraviat pel camí, i muntons d’anècdotes més de qualsevol tipus, encara que al final el record que ens queda, és el d’un cap de setmana en la muntanya, fent el que t’agrada, junt amb gent que li agrada lo mateix que a tu.
Sant Joan


Per a commemorar este quart de segle, hem preparat una marxa amb estada en Sant Joan, com les de l’inici.  Arribarem fins allí per la ruta mes habitual; pla del Vinyé, Más de la Parra, lloma Bernat, parada en Xodos per dinar, i ja a la vesprada, pel pla de la Creu i el Más de Mor a Sant Joan.

Per al sopar i posterior revetla, volem que tot el món es disfresse dels anys 60s, 70s u 80s, així que ja vos veig rebuscant en els baüls la roba de quan éreu jóvens, o demanant als vostres pares que vos presten la que ells es posaven. La música, l’ambient i els “cremaets” faran la resta.
S’estaran jugant els cèntims??
En la barra lateral d’este blog i en el grup del C. E. en Facebook, teniu la informació per a apuntar-se a este esdeveniment, que de segur recordarem tots durant els pròxims vint-i-cinc anys, almenys.

Feliçes caminades a tot'hom.