11 de desembre, 2011

Marxa del XXV aniversari


Penyagolosa nevada
Els passats dies tres i quatre de Desembre, hem realitzat una marxa a Penyagolosa, commemorant el XXV aniversari, ja que en1986 el Centre Excursionista de l’Alcora, va programar la seua primera excursió organitzada.
Esmorzaret
A les sis del matí, després d’un café i una magdalena en el Yuppy'es, que Antonio molt amablement havia obert per a nosaltres, uns cinquanta senderistes enfilem els nostres passos pel camí de l’Assut, La Foya (on ja va començar a clarejar), pla del Vinyé, más de la Torreta, font i más de la Parra, fins a la venta Talladures, on ja ens esperava Germàn, amb les provisions d’aigua i vi. En acabar-nos el entrepá i el got de vi, afrontem el tram amb pitjor fama de tota la ruta; la pujada a la lloma Bernat. Una vegada dalt, descens per la pista, fins a l’encreuament amb el GR-33, que ens conduïx fins a la vega, i després de superar un curt, però dur repetjonàs, entrem a Xodos.Després de donar bona compta d’unes quantes safates del “Tombet de Xodos”, que ens van preparar els dos restaurants del poble, es va procedir al repartiment dels forros polars commemoratius de l’esdeveniment, i la foto de grup, en la font de la plaça.
El grup del cim
Xodos
Al voltant de les quatre de la vesprada, reprenem el camí pel mas de les Pomeres, plá de la Creu, más de Mor, i abans de que fosquejara, estàvem tots en l’ermitori de Sant Joan. Una vegada allí, repartiment de llits, dutxa i sopar. Una vegada conclos el sopar, i el brindis amb un gotet de “cremaet” va començar la festa, una orquestra i un molt variat grup de disfresses, van estar donant canya durant tota la nit, no van deixar dormir ni al sant de la capelleta.

El diumenge al matí, els que encara seguíem amb anim, vam eixir a concloure l’expedició, pel mas de La Cambreta, i pel cantell oest de la roca, vam pujar, trapixant la neu, fins al cim del Penyagolosa. Després de les fotos de rigor, admirar el paisatge, i menjar-nos alguna xocolatina, baixem per la senda habitual i el barranc de la Pegunta, de nou a l’ermitori per a arreplegar els bartuls, carregar-los en els cotxes, i així en acabant de dinar, donar per finalitzada, esta XXXI marxa a peu al Penyagolosa.

Am el forro polar acabat d'estrenar