22 de febrer, 2011

MARXA NOCTURNAEnguany, la popular marxa nocturna ha sigut molt popular i prou nocturna.
La Font Nova
Dissabte passat, en el carrer Peiró, davant del Yuppie's, es van reunir uns quaranta senderistes disposats a completar la ruta programada per a este dia. A les cinc de la vesprada, conduïts per un expert guia del C.E., el grup es va posar en camí. Vam passar per la Font Nova, i per la pista que naix junt amb l’entrada de la empresa taulellera el Casco, vam anar deixant arrere el poble, després de passar prop d'una zona de masets, i deixant el  castell i ermita de l'Alcalatén en la part alta a la nostra esquerra, ens vam internar en una pinada, per una bonica i semiabandonada senda que ens va portar fins al Campello, després per pista fins al corral de Huega, punt en què es va dividir el grup. Des d’ací els menys preparats van prendre la ruta curta, per la dreta, una pista fins a la rambla i directament al restaurant, la resta per la senda de l’esquerra a buscar el racó del Corb, per la part baixa d’este i remuntant uns minuts pel barranc del Fornet vam fer cap a l’altiplà de la Basa Roja, on ens reagruparem ja completament fosc. Després de comprovar que no faltava ningú comencem el descens cap a la rambla per una senda en prou mal estat que discorre paral·lela al barranc del Sabinar, un preciós racó, encara que els senderistes que no ho coneixien hauran de tornar un altre dia, perquè la lluna encara no havia aparegut i la nit era tan fosca que no es veiem ni els nostres propis peus. En la rambla nou reagrupament, i per una pista de terra al principi, i asfalt després, creuem la Riba-Rotja i el barranc del Molí fins al mas de Piqueres on arribem al voltant de les nou i mitja i on ja ens esperaven des de feia estona els companys que havien vingut per la ruta curta.
Castell de l'Alcalatén
Ens assentarem a sopar prop de seixanta comensals, i entre tots vam donar bon compte de les amanides, entrants i unes quantes safates de carn guisada amb caragols, després, postres, café i tertúlia, comentant les anècdotes de la nit i els propers projectes.
Una part dels caminants tènia vehicles preparats per la tornada, la resta van anar eixint escalonadament per el camí mes curt, del mas de Piqueres a creuar la rambla junt amb la gravera, després a les termes romanes, i pel vial paral·lel a la carretera entrar a l'Alcora per la Cubanita, on els últims van arribar al voltant de les tres de la matinada.

El C.E. l'Alcora està molt satisfet de l’alta participació en este esdeveniment, i anima els aficionats perquè participen en les pròximes que tenim preparades; la calçotada a terres de Tarragona al Març, i  la baixada de Sant Joan de Penyagolosa per les Useres a l’Abril.

1 comentari:

Comunitat Valenciana ha dit...

Has oído hablar del Salto de la Novia? Si te gusta el senderismo esta es una de las muchas actividades que probablemente no conozcas y puedes realizar en la Comunitat Valenciana.
Entra en http://blogs.comunitatvalenciana.com/senderismo y entérate de todo lo relacionado con tu actividad preferida, Salvador Blanco, experto en senderismo te pondrá al día de las mejores rutas. Qué no te lo cuenten!