05 de febrer, 2011

Any nou, marxes noves






Després del parèntesi nadalenc, i la seua posterior ressaca, el Centre Excursionista torna al tall amb renovada il·lusió de mostrar els bonics racons de les nostres comarques a qualsevol senderista que desitge acompanyar-nos. També com en anys anteriors, tenim prevista alguna marxa mes “gastronòmica”, una visita a un 3mil dels Pirineus, i com no, la nostra Mitja Marató de muntanya, esdeveniment que es va consolidant any rere any, i del que participen activament, tots els socis i molts simpatitzants.
En un enllaç lateral vos informem de les properes marxes programades, de les que vinguen despres vos anirem informant puntualment.
Ja s’acosten els carnestoltes, festes molt populars en les nostres comarques. Com és una festa mòbil, vos expliquem el procediment per a situar-les.
El Carnaval, anomenat també Carnestoltes, és una celebració que pertany al cicle lunar. Es per este motiu que és una festa mòbil i sempre ens preguntem: ¿Quan serà Carnestoltes enguany?
Per a situar el Carnestoltes en el calendari, hem de buscar la primera lluna plena posterior a l’equinocci de primavera (el 20 de març) . El diumenge següent és Domingo de Pasqua i el diumenge de la setmana anterior és Domingo de la Passió o de Ramos. A partir d’este últim comptem quaranta dies arrere i llavors tindrem el Miércoles de Ceniza, el primer dia de Cuaresma i últim de Carnestoltes.
Per a este 2011:
Dijous 3 de març. Inici del carnestoltes
Diumenge 6 de març. Diumenge de carnestoltes
Dimarts 8 de març. Dimarts de carnestoltes

Dimecres 9 de març. Dimecres de cendra