13 de desembre, 2014

Va per Eloi

Este divendres dotze de desembre, en l’auditori de la Caixa Rural, es va celebrar la gala anual de l’esport local, i, encara que no se si encaixem molt bé en este esdeveniment, ja que el senderisme no és un esport de competició, no per això cal deixar d’agrair a l’organització de la gala, i al regidor d’esports, el que es enrecordaren d’un membre del Centre Excursionista per a receptor del trofeu a tota una trajectòria esportiva, i de servei a la societat.


Foto de J.A: Camaño

Per a eixe reconeixement han triat a la persona adecuada, ELOI CATALÁN, cofundador del C.E., membre actiu des dels seus inicis fins a l’actualitat (i li queda corda per a estona), president de l’agrupació des de 2004, i persona molt volguda per tots els membres i simpatitzants de l’entitat. 






Nascut en una masada de Mora de Rubielos, als sis anys va començar els seus entrenaments de muntanya, pues, aplegaba al matí a l’escola després  d’una hora de caminada per sendes i corriols,  carregant amb llibres i un entrepá


A l’edat de dotze anys, junt amb els seus pares i germans es va traslladar a l'Alcora, i des de llavors ha viscut, treballat i format la seua família en esta localitat.
Els seus començaments esportius van ser amb una bicicleta de carretera, i, damunt d'ella va recórrer infinitat de vegades l’asfalt de les comarques, castellonenques, i, de les províncies veïnes, disfrutant cada cap de setmana del ciclisme amb els seus companys de ruta. Durant aquesta etapa va ser membre i part de l'organització del Club Ciclista de l'Alcora.
A principi del anys vuitanta, la seva afició per el senderisme i el mon de la muntanya, es va incrementar, fins que a l'any 1986, junt a uns altres aficionats va crear el CENTRE EXCURSIONISTA DE L'ALCORA, entitat que va naixer amb l'objetiu de mostrar les muntanyes de la nostra zona a tot'hom que estigue interesat en coneixer l'encant que aquestes guarden, així com encarregar-se del manteniment de senders per tot arreu de l'Alcalatén
A l'any 2004, Eloi decideix aumentar el seu compromís amb l'antitat, posan-se al front d'aquesta. La seua tasca ès prioritariament organitzativa i de consolidació del grup, sent part fonamental de la continuitat d'aquest. No obstant, el que més l'ompli, i,el fa disfrutar, ès orgatnizar i participar, cada any en les surtides tradicionals i emblematiques del C.E.; la marxa a peu al Penyagolosa (34 edicións), la surtida a Pirineus (12 cims de més de 3000m.), la volta al terme (13 edicións), i moltes altres.
Quant a la Mitja Marató de muntanya, (9 edicions realitzades),a part de ser el vèrtex de l’organització,on confluïxen totes les responsabilitats, seues són les idees d’incloure el Km. vertical, i, la marxa popular, que tan bona acollida estan tenint.
La seua serenitat i aplom davant de qualsevol adversitat, junt amb la seua amabilitat, li serveix per a guanyar-se el respecte i la confiança de qualsevol que es pose a caminar al seu costat.


Este escrit, publicat en el llibret de la gala, i elaborat per Mari,la seua esposa, i pel seu fill Marc, ens introduïxen un poc en la trajectòria i personalitat d’este aragonés de cabell blanc.



Este ha sigut el seu primer reconeixement oficial, esperem que no siga l’ultim, però, per si de cas, el dels seus companys el té tots els dies.