23 de novembre, 2014

Descobrint l'Alcora 01

Amb Vicent Pastor, regidor d’esports de l’ajuntament, i Eloi Catalàn, president del Centre Excursionista al cap d'avant, hem començat este dissabte 22 de novembre  una sèrie de rutes conjuntes, que baix el lema “DESCOBRINT L’ALCORA” pretenen anar mostrant  poc a poc, amb rutes suaus, accessibles per a un ampli palmito de persones, una gran varietat de sendes, camins, i bonics racons del nostre entorn més pròxim.
Esta primera caminada, s’ha realitzat majoritàriament, seguint el recorregut del SL CV-90 (marques blanques i verdes) senda local marcada i homologada per la federació valenciana d’esports de muntanya i escalada, i que té el seu inici i final als jardins de la Vila.
Començem a caminar (foto Joaquin Iserte)
 Al voltant de sisanta senderistes han acudit a les nou del matí disposats a iniciar l’aventura de visitar en una sola caminada alguns dels llocs més emblemàtics de la nostra localitat. Hem eixit de la contornada de l’ajuntament pel passeig de Baix la Vila, on ja hem pogut admirar els colors de tardor que lluïx tota la vegetació pròxima al riu de L’alcora; travessem una zona de nova urbanització fins al paratge de la Font Nova, restaurada fa uns anys, i lamentablement ara sense aigua; continuem per davant de la porta del popular “Molí Matraca” i enfilem pel llit del barranc de Sant Vicent, que ens conduïx en poca estona al paratge i ermita del mateix nom; en este popular indret, fem una paradeta per a repondre forces abans d’afrontar el que serà la pujada més important de la ruta, una senda que ens situarà en menys de mitja hora, al fons de la lloma de Sant Cristòfol, en el camí de Torremundo i Llucena. Ací canviem dràsticament de direcció, i seguint el camí que transcorre per l’alt de la lloma, en vint minuts estem en l’ermita, amb el seu estratègic mirador des d’on es pot escodrinyar pràcticament tot el poble, així com disfrutar de vistes sobre el castell de l’Alcalatén, Vilafamés, el Bartolo, Sant Joan de Moró, embassament de María Cristina, Onda, i la silueta dels pics més alts de la serra Espadà. Una vegada processada i arxivada tota esta bellesa, iniciem el descens entre pins, per l’úmbria de Sant Cristòfol, fins a arribar novament a les proximitats del paratge de Sant Vicent, i per la senda alternativa al camí asfaltat, arribem novament a la població i al punt d’inici.
3 hores de caminada, 8,5Km. de recorregut, i 350 m. de desnivell acumulat, són els números d’esta ruta; els organitzadors esperem que no siga açò el que recordeu, sinó els llocs pels quals hem passat, els paisatges que hem vist, i les persones amb què hem caminat.
Vos esperem a tots en la propera. Passarem llista.
Tot el grup a S. Cristòfol (foto de Vito Palanques)
Felices caminades a tot-hom.