15 de juliol, 2013

Resumint

Ha passat mig any, i jo sense pujar ni una entrada al blog; açò ha sigut un atac de gandulitis tremens. Així que abans d’algú em tire de les orelles, intentaré fer un xicotet resum de les activitats exercides durant la primera part de la temporada.

En la primera que vam fer vam anar a Montanejos, un recorregut d’uns quinze Km. amb boniques vistes del riu Millars, l’embassament d’Arenós, i el barranc de la Maimona. Un agradable passeig matinal, i, a l’hora de dinar estàvem a casa.


La segona va ser la marxa nocturna, enguany aprofitant la lluna plena de febrer, vam pujar per la pista dels Prats, per Torremundo al mas dels Olms, i vam arribar per a sopar al bar la Piscina de Figueroles cap a les nou de la nit. Encara que va fer una vesprada ventosa i destemperada, la gent no es va acovardir, i va haver-hi una alta participació de senderistes.

Per al 20 d’abril, teníem prevista una caminada entre l'Alcora i Villahermosa per Montudillo i Bibioj, que vam haver de modificar a ultima hora, perquè després de les nevades d’este hivern, la senda està intransitable. La ruta que finalment vam realitzar va ser; Eixida des de Llucena, venta Marieta, mas d’Agustina, i, per la senda que passa enfront del pic de Penyagolosa baixem a la fuente Las Mozas, mas de Borrás i Villahermosa

 Vam proposar organitzar un autobús, per a participar en la romeria Catí-Castellfort el primer dissabte de maig, però el numere d’interessats va ser molt baix, i , vam decidir anul·lar l’esdevenimentEnguany la Mostra cultural de l'Alcalatén, ha sigut a Figueroles, i com sempre hem organitzat una ruta per a anar a visitar-la; l'Alcora, pla del Vinyé, roca Naram i Figueroles. La participació en la ruta ha sigut baixa, però a l’hora del dinar, ha crescut prou el grup. A la vesprada, un passeig per la mostra, i tornada cap a l'Alcora.

El dia nou de juny, ens vam eixir del nostre territori habitual; contractarem un autobús i ens en vam anar a Finestrat per a fer un circuit en el Puig Campana, una popular muntanya alacantina, que no ens va decebre en absolut; unes exigents rampes de pujada, ens van situar en els 1,408 m,. del seu cim, on ens vam detindre a dinar mentres admiràvem les vistes ( Benidorm i les seues platges, penyal d’Ifach, serra d’Aitana, serra de Bèrnia.....), després, una dur descens per una pedrera ens va portar novament a Finestrat. Teníem previst visitar alguna cooperativa per a comprar cireres, però no vam localitzar cap, i vam tornar a L’alcora sense el gustós fruit alacantí.
Estem a les portes de les dos activitats estiuenques; la marxa a peu a Penyagolosa, i l’eixida als pirineus, les inscripcions han anat bé, pel que esperem que ambdós siguen un èxit.
Ja tenim prou avançats els preparatius per a la VIII mitja marató de muntanya de l'Alcora, que enguany serà el dia 28 de setembre, molt prompte començarem a pujar informació sobre trofeus, inscripcions, etc..


Feliçes caminades a tot'hom.