11 de juny, 2012

Cap a la Mostra

El grup comença a pujar
Amb motiu de la celebració en Xodos de la XIV Mostra cultural de l'Alcalatén, el Centre Excursioniste de l'Alcora hem organitzat una ruta fins eixa preciosa població encimbellada en la part alta d’una roca per a veure el Penyagolosa.
Xodos i la senyera de la roca
Hem eixit des d’Atzeneta, una quinzena de senderistes, amb el fresc del matí, per pistes i sendes hem arribat fins a la masia del Pou de la Riva, on hem fet una parada per a reposar forces i afrontar els repetjons que cal superar fins arribar a l’alt del tossal de la Nevera. Després, per una quasi abandonada senda, ens hem enfilat cap a Xodos. Hem arribat a les dotze, amb la Mostra funcionant a tot drap, hem disfrutat de la mateixa fins a l’hora del ranxo, que ja teníem reservat amb antelació en el popular restaurant Porcar.
Acabat el menjar, el café, i la tertúlia, ve la segona part ¡¡ cal tornar a Atzeneta!!, la tornada la realitzem per un senderol de xicotet recorregut, (PR), que va ser netejat i senyalitzat fa un any aproximadament, i que es troba en perfecte estat de conservació. En el seu trajecte passem junt al más del Sabino, l’Estepar, el Juncar, el Magranar i el mas de Propet, fent la nostra entrada a Atzeneta pel peiró del Loreto.
En total una trentena de Km. de sendes i camins, i un altre dissabte transcorregut agradablement en la muntanya, en companyia de persones amb aficions afins.
Más del Sabino

Vos recorde que este proper mes de Juliol, tenim dos de les activitats mes emblemàtiques del Centre, la marxa a peu al Penyagolosa, i la nostra cita anual amb un tres-mil de Pirineus, així que aneu llevant la pols de la motxilla i de les sabatilles, perquè no vos els podeu perdre, En els pròxims dies vos donarem els detalls i la data d’inscripció.
Seguint les senyals del PR


Feliçes caminades a tot'hom.

La senyera del castell