09 de juliol, 2014

Les activitats de l'estiu

Durant els mesos de juliol i agost, el centre excursionista de l'Alcora organitza dos activitats en què any rere any participen un bon grup de socis i simpatitzants, estes són: la marxa a Penyagolosa, i, l’excursió a Pirineus.
La marxa a Penyagolosa enguany serà la XXXIV edició, i és la més antiga de quantes realitza esta associació; com ja hem comentat algún altra vegada, un grup d’aficionats ja la va realitzar en diverses ocasions abans de que el centre existira com a tal. Ens hem acostat al gegant de pedra per multitud de sendes, i de vegades també “no sendes”. En les tertúlies després del sopar, els veterans, sempre recorden alguna anècdota de les moltes viscudes al llarg de tots estos anys.
Per a esta edició, que igual que els últims anys finalitzara a Vistabella, hem previst una ruta senzilla, possiblement la més curta possible per a arribar al destí, serà la següent: eixim de l'Alcora per l'Assut a La Foya, després pel Pla del Vinyé, La Torreta i Más de la Parra a La Fogenta, on parem a esmorzar, amb el vi i l’aigua que ens porta Germàn, el nostre avituallador oficial, seguim fins a la lloma Bernat des d’on ja s’albira Xodos, la nostra pròxima parada, i on els senderistes aniran arribant a partir de les tretze hores. En acabant de dinar, i quan abaixe una poca la calor, continuarem per la font del Recuenco i el Más del Collet, fins a arribar a Vistabella a ultim hora de la vesprada. Una vegada tots reagrupats, repartiment de les samarretes i foto commemorativa. A la nit sopar en el restaurant el Dau, i després revetla amb discomovil fins lo que cadascú aguante.

Durant els últims tretze anys, hem organitzat una excursió de cap de setmana a la serralada Pirinenca, per a pujar a un o dos “tresmils” dels més de dos-cents que atresora esta cadena muntanyenca. Enguany canviem radicalment de plantejament, ens n’anem al País Basc, i pujarem dos cims de menys de mil cinc-cents metres. Però que ningú es porte a engany, en anys anteriors comencem les caminades a altures entre els 1600 i els 2200m, esta vegada, eixirem des de Durango que està situat a 110m. sobre el nivell del mar, per a pujar al cim de l’Alluitz a 1040m. i a continuació l’Anboto, a 1331m. o siga que desnivell haver-hi, hi ha.
El diumenge, ja de camí a casa, pararem en Elciego, i visitarem els cellers Marqués de Riscal, situats en un casalici dissenyat per l’arquitecte Frank Gerhy.
                                              Com sempre, hem organitzat estes activitats desitjant que siguen del grat dels nostres socis i simpatitzants, i esperant la participació de tots.

Felices caminades a tot'hom