09 de desembre, 2013

Seguim caminant

Un xicotet resum de les dos últimes activitats organitzades pel Centre Excursionista.
16-11-2013 XII Marxa al voltant de l'Alcora; 
Eixim 45 senderistes a les set del matí, des de la plaça Loreto; a les nou i mitja, parem a esmorzar a Ribesalbes, on va començar a ploure, llavors es van desenrotllar dos opcions, uns van seguir amb el recorregut previst, per Fanzara, i, pista amunt fins Araia, uns altres van acurtar el recorregut per Sanchils i mas de Bachero. A les dos de la vesprada estàvem tots en local social d’Araya, on es va fer el repartiment de les samarretes commemoratives de la marxa, i a continuació el dinar que teníem encarregad; una gustosa sarsuela de peix, preparada pels encarregats del bar; al finalitzar l'apàt, una estona mes de caminada, pel más de Marco fins a l'Alcora. Total del recorregut complet, uns 33 Km.
Va ser un dia fret, plujós, i desagradable, però la gent no es va espantar i de nou vam completar l’activitat amb camaraderia i bon humor.




Llüint la samarreta nova


7-12-2013 Marxa a l’Esparreguera;        22 senderistes, amb autobús fins els Rosildos; des d’allí creuem la rambla i vessant amunt, a buscar el vèrtex geodèsic del cim de l’Esparreguera, un poc abans d’arribar a lo més alt, esmorzem en un paratge amb un pou i restes de corrals. Vam estar una bona estona en el cim, gaudint de les extenses vistes ; planes de Vilafamés i Valldalba, massís del Penyagolosa, mola d'Ares, vall de Catí, etc. també es van deixar veure, diversos ramats de cabres salvatges; a continuació descens per l’altra vessant fins la Torre d’en Besora, on ens esperava l’autobús per a portar-nos al parc miner del maestrat. Allí teníem concertat un recorregut per les mines Esperanza i Victòria, acondicionades per a realitzar visites amb un guia que explice les característiques geològiques i condicions de treball del lloc, és una visita molt recomanable, d'un parell d'hores de durada; després del recorregut miner, vam dinar en el restaurant que hi ha en el mateix paratge i de nou a l’autobús que ens va tornar a l'Alcora.
Va ser un recorregut curt, d’uns tretze Km., però amb les fantàstiques vistes des d’Esparreguera, i, la novetat de la visita guiada a les mines, serà una excursió que recordarem
Miners de pacotilla



Només ens queda la Sansilvestrada a Roques Llises per a completar el calendari de 2013, caldrà posar-se les piles, i anar preparant el de 2014


Felices caminades a tot'hom