03 de juliol, 2011

LA MARXA DE L'ESTIU


Ruta del molins





Fidels a la cita que el centre excursionista té tots els anys en el mes de Juliol, hem preparat la Marxa a peu al Penyagolosa, que va ja per la trentena edició, i ve sent habitualment la més popular, i la que més participants reunix.

Ruta dels molins
Detallarem el pla:

Ruta dels molins
El dissabte, 16 de Juliol, a les sis del matí, eixida des del lloc habitual per a esta marxa, el pub Yuppi’es, al voltant de la placeta de La Salle. Antonio, té la deferència d’obrir-nos el bar a les 5:30, perquè ens pugem prendre el cafenet o la barretxa abans d’eixir. Anirem pel camí de l’Assut, La Foya i el pla del Vinye, rodejarem Figueroles i anirem a creuar el riu just davall del más de la Penarrotja. Ací enllacem amb la ruta dels molins de Llucena, la qual recorrerem de principi a fi.

 Passada Llucena, en l’encreuament del barranc de Casotes, estarà German, el nostre avituallament oficial, amb el seu remolc carregat d’aigua i vins frescs, acabats d’eixir de les neveres del supermercat, allí farem la parada per a  reorganitzar la càrrega, i traspassar el bocata des de la motxilla a l’estómac. Amb l’ànim i l’alegria que donen els dos gotets de vi, seguirem ruta, pel más del Galapo i el naixement del riu Llucena. Aconsellem tots els participants, que s’aprovisionen prou d’aigua en este punt, no tornem a trobar cap font fins a l’hora del dinar. Seguim la pista fins a arribar prop de la pedrera i ens endinsem per una senda marcada com PRCV-328, per la qual, fent alguns “zig-zag” guanyarem altura ràpidament, i arribarem a Arminyá, on deixem el PR, i per un altre dels camíns de ferradura, que comunicaven totes les masies entre si, en menys de mitja hora, arribem a Roques Llises, punt on farem la parada per al dinar.
Ruta del molins
En anys anteriors, el menjar del migdia, l’encarregàvem a un restaurant, que ens el servia en la muntanya (algo paregut a un càtering camperol). Enguany, diversos membres del centre, s’han oferit a preparar paelles, així que tindrem menjar preparat allí mateix, i al que li agrade podrà anar a rascar un poc de “socarraet” del fons de la paella.
Després de la paella, la tertúlia, i arreplegar un poc la vaixella, seguirem el camí, per la vega, a Xodos, on podrem dutxar-nos en les instal·lacions de la piscina, abans d’arreplegar la camiseta i fer-nos la foto oficial de la marxa, al voltant de les huit de la vesprada.
A la nit, sopar en el restaurant Porcar, i a continuació, revetlla fins que el cos aguante, amb una orquestra copatrocinada pel restaurant Porcar i el Centre excursioniste.
Xodos
Si t’ha agradat la proposta i vols vindre’t amb nosaltres, et pots inscriure el dissabte nou de Juliol, de 18:30 a 21:00 en el Pub Yuppi’es, o deixa un missatge en este post.


Feliçes caminades a tot'hom.