08 de juny, 2015

Mig any d'activitats

Foto: Juan Ribés
                                                 Van passant els mesos, i al centre excursionista continuem desenvolupant totes les nostres activitats programades, i alguna més que hem afegit com resultat de les idees i sugeriments dels socis. Vatje ací un xicotet resum d’estos primers sis mesos.
La primera de l’any, al gener, va ser la ruta de les carboneres, una interessant excursió per la serra de Sant Joan de Moró, dissenyada i conduïda per Eloi Catalàn, vam visitar diverses construccions dedicades a la producció de carbó vegetal.

Al febrer, vam anar a la sempre exuberant serra Espadà, per la contornada de Suera. Guiats per Ricardo Porcar, vam putjar a veure les ruïnes del castell de Mauz, vam agafar aigua en la cabalosa font de Castro, vam esmorzar al Más de la Campana, vam continuar per l’esbossa de trinxeres existent en la part alta de la serra amb vistes a l'Alcudia i Benitandús, i vam acabar novament a Suera, després d’una forta davallada.

Foto: Amics de camins de ferradura
Per a la lluna plena de març, programem la marxa nocturna; la Foya, Pla del Vinyé, i pel Corral Nou a buscar el Más dels Solanes, on comença una senda reoberta recentment per Amics dels camins de ferradura de Lucenaque ens porta fins a la Badina sense necessitat de baixar a la ruta dels Molins, a continuació, pel centre de Llucena, a sopar a l’hotel el Prat, on ens van tractar magníficament (un altre establiment per a tindre en compte al planificar les nostres marxes). Després del sopar, i tertúlia, els més valents, van agafar un altra vegada la motxilla, i, per les Coronetes i Torremundo, de matinada, a l'Alcora.


A l’abril li va tocar el torn a la baixada de Sant Joan per les Useres, marxa que realitzem el Divendres Sant des de fa molts anys. Ens desplacem amb bús fins a Sant Joan de Penyagolosa, i seguint les marques del GR-33, entrem a esmorzar a Xodos, passem per les Torrocelles, i al migdia estem a Useres. En acabant de dinar i recuperar forces, seguim ruta, per Costur fins a l'Alcora, uns quaranta quilòmetres en total. De la logística, s’encarrega Rafa Garcés.

Al maig, vam anar a terres alacantines conduïts per Eloi Catalàn i Hermini Gallén, per a conéixer la famosa i popular senda dels sis mil escalons, a la vall de Laguar; no els he comptat, però vos assegure que hi ha molts, els adoloriments en els bessons m’ho van recordar durant un parell de dies. Vam aguaitar fins l’entrada del barranc de l’infern, i vam tindre ocasió de fer un tast de les famoses cireres de la zona. A uns quants companys , se’ls va quedar curta la ruta, i la van completar pujant al cim del Cavall Verd, per a escodrinyar el paisatge de la vall contigua.



A finals de maig, una ruta conjunta amb els nostres veïns d’Onda; el club Desplome va organitzar el transport i l’avituallament; Paula Albaro i Tere Artero, dos actives integrants del nostre centre, es van ocupar de planificar la jornada, i de guiar-nos durant l’espectacular i exigent recorregut; Llucena, ruta dels molins, la Pedrera, barranc de Xodos, la Noguereta, Más de
Miravet, cim de Penyagolosa (uns per la canal de la cadena, altres crestejant per damunt del tossal de Fraga. En el vèrtex, ens reunim, foto per al record, i, molt de pressa cap a Sant Joan, perquè la tempesta elèctrica que es va organitzar sobre els nostres caps, donava un poc de caguel-le..


Foto: Juan Ribés
                             Juny, Mostra Cultural de l'Alcalatén, allí on es fa, nosaltres organitzem una marxa; enguany a Costur; eixim direcció Torremundo, després, a Figueroles, on esmorzem i se’ns acoplen més senderistes, seguim pel pla del Vinyé fins a Costur; un parell d’hores per a visitar la Mostra i conversar amb amics i coneguts, per a continuació reprendre la senda cap al castell de l'Alcalatén, i entrar a l'Alcora per la font Nova. Ha sigut una ruta senzilla, i amb poquets integrants, però igualment hem disfrutat del dia.

A més a més, col·laborem amb l’ajuntament en l’organització de les rutes de “Descobrint l'Alcora”, que tan bona acceptació estan tenint; al març, huitanta persones van vindre a la ruta que ens va acostar fins a les termes romanes de Santa; i al maig cent deu senderistes vam anar pel llac verd, más de Marco, i el Rotgle, fins  Araia, ruta que vam completar amb una dinar en el local social d’esta pedania.
A partir d’estes dates entrem en el que són els nostres “plats forts”; la marxa a peu a Penyagolosa, el cap de setmana a Pirineus, i, La Mitja Marató de muntanya de l'Alcora, activitats que ja tenim planificades, i estem treballant en el seu desenvolupamentt i posada al punt; anirem informant de les dates de celebració.
                                                          
                             Felices caminades a tot'hom